Πότε να νοικιάσω αυτοκίνητο για να το κλείσω φθηνότερα;

Πότε να νοικιάσω αυτοκίνητο για να το κλείσω φθηνότερα;

Για να βρει κάποιος εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων η πρώτη του κίνηση θα είναι να πληκτρολογήσει στη google: “ενοικιαση αυτοκινητου ναξος τιμεσ“.

Ο περισσότερος κόσμος ενδιαφέρετε να νοικιάσει ένα καλό αυτοκίνητο με την καλύτερη δυνατή τιμή. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Θα πρέπει όμως να υπολογιστούν και οι παρακάτω συνιστώσες:

Ο χρόνος που τελώ την κράτησή μου και η περίοδος που με ενδιαφέρει:

Χαμηλή περίοδος ή Υψηλή;

Όταν η κράτηση γίνεται από «νωρίς», δηλαδή αρκετό χρονικό διάστημα πριν την άφιξή σας και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ πιο πιθανό να κερδίσετε καλύτερη τιμή.

Και αυτό γιατί;

Αρχικά, κάνετε μία κράτηση κατά τη διάρκεια μίας ‘νεκρής’ από άποψη κινητικότητας περιόδου, όπου δεν υπάρχει μαζική ζήτηση και οι τιμές είναι πιο συγκαταβατικές.

(Να σημειωθεί ότι αναφερόμαστε πάντα σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων που λειτουργούν πιο ενεργά την Καλοκαιρινή σεζόν – κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον στο νησί μας).
Είναι γνωστό άλλωστε, από όλα τα πρακτορεία, τα τουριστικά γραφεία και τους οδηγούς ότι οι πελάτες επωφελούνται από τις καλές τιμές που μπορούν να λάβουν με μία «κράτηση από νωρίς», την λεγόμενη και “EarlyBooking” στη γλώσσα του τουρισμού.

Η κράτηση από νωρίς είναι σημαντική για τον επαγγελματία, καθώς μπορεί να οργανώσει  καλύτερα το πλάνο των κρατήσεών του, να μπορεί να εκπληρώσει κάποιο αίτημά σας ευκολότερα, παρέχοντάς σας καλύτερη εξυπηρέτηση και φυσικά να σας δώσει καλύτερη τιμή.  Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν έκπτωση -10% ή -20% για ενοικιάσεις που γίνονται από νωρίς. Καλό είναι να μην αφήνετε τέτοιες ευκαιρίες να χάνονται και να καθησυχάζεστε στην ενοικίαση κατά την άφιξή σας. Καθώς, υπάρχει περίπτωση να έχουν αυξηθεί οι τιμές λόγω ενδεχόμενης ζήτησής αλλά και να υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα οχημάτων προς ενοικίαση. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ιδιαίτερη ζήτηση από τον κόσμο για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο νησί της Νάξου. Οπότε δεν είναι καθόλου υπερβολικό σενάριο το να μην βρίσκεις εύκολα αυτοκίνητο κατά την διαμονή σου στο νησί, ιδιαίτερα την υψηλή περίοδο.

Διαθεσιμότητα

Η περίοδος που ζητάει κάποιος διαθεσιμότητα είναι επίσης σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή του οχήματος.

Σίγουρα την χαμηλή περίοδο, εννοώντας Απρίλιο – Μάιο – Οκτώβριο οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές αλλά και την μέση περίοδο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο οι τιμές είναι πολύ καλές.

Την υψηλή περίοδο Ιούλιο και Αύγουστο οι τιμές είναι υψηλότερες.

Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια μπορεί ο ενδεχόμενος ενοικιαστής να έχει κερδίσει κάποιο κουπόνι ή να έχει πραγματοποιήσει μία κράτηση από ‘νωρίς’ και να επωφεληθεί από την καλύτερη τιμή.

Κάνοντας την κράτησή σας νωρίτερα κερδίζετε λοιπόν την καλύτερη τιμή.

Είναι δύσκολο να γίνεται μία κράτηση νωρίτερα, θα μπορούσε να πει κανείς.

Καθώς μπορεί το πρόγραμμά σας να αλλάξει από οποιοδήποτε εξωτερικό παράγοντα.

Αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί, εφόσον η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων είναι σε θέση να σας παρέχει την δυνατότητα να μπορέσετε να ακυρώσετε σε κοντινό χρονικό διάστημα από την ημερομηνία της κράτησής σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ακυρωτικά.

Η δυνατότητα ακύρωσης σε κοντινό διάστημα από την άφιξή σας, είναι πραγματικά μία σπουδαία παροχή και είναι ικανή να παροτρύνει τον κόσμο να κερδίζει καλύτερες προσφορές, χωρίς άγχος και ανασφάλεια.

Κλείνοντας νωρίς αποφεύγετε λάθη και βεβιασμένες κινήσεις

Κάντε κράτηση αυτοκινήτου νωρίτερα και όχι όταν έχετε φτάσει ήδη στον προορισμό σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να εξοικονομήσετε χρόνο και να μην αναλώνετε τις στιγμές των διακοπών σας, ψάχνοντας να βρείτε διαθέσιμο όχημα και σε καλή τιμή.

Κάνοντας κράτηση από νωρίς έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τιμές, παροχές και να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά όταν κάνετε κράτηση στον προορισμό σας, καθώς οι προσφορές είναι περιορισμένες ανάλογα με την διαθεσιμότητα των οχημάτων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τέλος έχετε τον χρόνο να διαλέξετε με την ησυχία σας το όχημα που θα σας διευκολύνει στις διακοπές σας, χωρίς να πιέζεστε από τον περιορισμένο χρόνο και να πρέπει να αποφασίσετε άμεσα για να μην χάσετε στιγμή από το ταξίδι σας. Έχετε τον χρόνο να προσθέσετε έξτρα παροχές και σίγουρα να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγαλύτερη γκάμα διαθέσιμων αυτοκινήτων και όχι να περιοριστείτε από τα εναπομείναντα οχήματα.

Comments are disabled.

Καλέστε μας τώρα