Παραλίες της Νάξου – Οι καλύτερες επιλογές για μπάνιο

Παραλίες της Νάξου - Οι καλύτερες επιλογές για μπάνιο

Η Νάξος φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά της και τις απέραντες αμμουδιές! Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, οι επιλογές είναι πολλές και με την Naction Rent a Car, θα έχετε την ευκαιρία να οδηγηθείτε στις πανέμορφες ακτές του νησιού!

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Η παραλία που έχει αποκτήσει τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις είναι ο Άγιος Προκόπιος της Νάξου, που απέχει μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι του νησιού.
Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η  χοντρόκοκκη άμμο και τα  κρυστάλλινα νερά σε γαλαζοπράσινο χρώμα.  Χωρίς αμφιβολία  θεωρείται η τρίτη καλύτερη παραλία της Ελλάδος και μία από τις δέκα ομορφότερες της Ευρώπης.

Στη δυτική πλευρά της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου, απ’ όπου πήρε το όνομά της και η παραλία. Η παραλία Άγιος Προκόπιος της Νάξου στο μεγαλύτερό της τμήμα είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.Οι επισκέπτες της  παραλίας έχουν τη  δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ όπως windsurf, beach volley, θαλάσσια ποδήλατα κλπ., ενώ ανεπανάληπτη φυσική  ομορφιά  αποτελεί η περιοχή της αλυκής.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Η όμορφη παραλία της Αγίας Άννας αποτελεί φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου.

Η παραλία διαθέτει ψιλή  αμμουδιά και στον περιβάλλον χώρο της υπάρχει δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάϊκα της περιοχής.

Η παραλία της Αγίας Άννας είναι οργανωμένη με  ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από beachbars και ταβέρνες. Στο περιβάλλον χώρο της παραλίας  βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, όπου σχηματίζονται μικροί απάνεμοι κόλποι για περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση. Στο εκκλησάκι οδηγεί μια ξύλινη ράμπα κατάλληλη για ποδήλατα αλλά και καρότσια παιδιών ενώ η θέα από την αυλή του είναι μαγευτική.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΚΑΣ

Η παραλία της Πλάκας είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Νάξου.
Διαθέτει  απέραντη χρυσή αμμουδιά και καθαρά κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για τη συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας.

Χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι οι αμμόλοφοι που σχηματίζονται στο πίσω μέρος της παραλίας, που μετά τον Αύγουστο με τα «κρινάκια», μοιάζουν ακόμα πιο εξωτικοί.
Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία  με ομπρέλες και ξαπλώστρες.Στην  παραλία της  Πλάκας υπάρχουν καφέ, beachbars και ταβέρνες, κατάλληλα για κάθε γούστο.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΡΚΟΥ

Μεταξύ Πλάκας και Μικρής Βίγλας είναι η παραλία του Ορκού. Χαρακτηριστικό της οποίας είναι οισυνεχόμενοι μικροί όρμοι που προσφέρουν ένα μοναδικό σκηνικό στονεπισκέπτη για βουτιές μακριά από την πολυκοσμία. Η λευκή αμμουδιάπαραμένει ακόμα και στο εσωτερικό της θάλασσας και σε συνδυασμό με τακρυστάλλινα νερά αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ

Η παραλία Μικρή Βίγλα της Νάξου είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Διαθέτει αμμώδη παραλία και τα καταγάλανα νερά της βαθαίνουν διαδοχικά.Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παραλίες: το Λιμανάκι και την Παρθένο, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από έναβράχο. Και οι δύο παραλίες έχουν ωραίες αμμουδιές και εκτός από κολύμπι μπορεί κάποιος να διασκεδάσει με εναλλακτικές δραστηριότητες όπως kite surfing ή wind surfing.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΡΑΚΙ

Η παραλία Καστράκι είναι ένας μικρός όρμος που βρίσκεται πίσω από τη χερσόνησο της Μικρής Βίγλας.Η παραλία είναι χαρακτηριστική για την λευκή κ ψιλή άμμο καθώς και για τα ήρεμα νερά.Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ  αρκετός είναι ο κόσμος που δροσίζεται στα όμορφα νερά αυτής της παραλίας.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η παραλία του Απόλλωνα, βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό στις βορειοανατολικές ακτές της Νάξου.Η αμμουδερή παραλία και τα καταγάλανα νερά ενδείκνυται για οικογένειες όσο και για ζευγάρια.Επίσης οι επισκέπτες της παραλίας θα βρουν ταβέρνες και μικρομάγαζα, όπου θα μπορέσουν να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΑΣΣΟΣ

Η παραλία Αγιασσός διαθέτει ψιλή άμμο και ρηχά νερά.Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Νάξου και παραμένει μια από τις πιο παρθένες παραλίες του νησιού.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ

Η παραλία Γλυφάδα είναι από τις πιο ήσυχες παραλίες, ακόμα και την εποχή που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού και πρόκειται για μια  αμμώδη παραλία με σκιερούς κέδρους σε αρκετά σημεία.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΛΥΚΟ – ΧΑΒΑΪ

Στη χερσόνησο Αλυκό υπάρχει ένα όμορφο αμμώδες δάσος από κέδρους. Κάτω από αυτό το δάσος σχηματίζονται μικροί ορμίσκοι που φιλοξενούν πανέμορφες και αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Τόσο η παραλία του Αλυκού όσο και η παραλία Χαβάϊ διαθέτουν μια εξωτική ομορφιά και αξίζει κανείς να τις επισκεφθεί.

ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ

Στη Μουτσούνα υπάρχουν δύο όμορφες παραλίες με ψιλή άμμο και  καθαρά νερά. Η πρώτη παραλία είναι  ο Αη Γιάννης και απλώνεται μπροστά από τις ψαροταβέρνες της Μουτσούνας, ενώ η δεύτερη είναι το Τηγάνι, η οποία  βρίσκεται λίγο νοτιότερα και κατά μήκος της διαθέτει δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα με εστιατόρια και καφέ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, ενδιάμεσα Μουτσούνας και Πανόρμου βρίσκεται η παραλία Ψιλή Άμμος. Πρόκειται για μοναδικό τοπίο, σχεδόν τροπικό με ψιλή αμμουδιά καιψηλούς κέδρους. Είναι το ιδανικότερο μέρος για χαλάρωση.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Επόμενος προορισμός η παραλία του Πανόρμου. Ο Πάνορμος είναι η πιο απομακρυσμένη παραλία της Νάξου και απέχει 54 χιλιόμετρα από την Χώρα. Είναι μία απάνεμη παραλία μεφοίνικες, καθαρή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά.

Comments are disabled.

Καλέστε μας τώρα