Το νησί της Νάξου τον Σεπτέμβριο

Το νησί της Νάξου τον Σεπτέμβριο

Αξίζει να επισκεφτείτε τη Νάξο τον Σεπτέμβριο

Η Νάξος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέρον προορισμούς ακόμα και το Φθινόπωρο.
Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για διακοπές, αρκεί να έχετε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις σας.
Στη Νάξο το καλοκαίρι διαρκεί και ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους ενεργούς μήνες της τουριστικής περιόδου.
Αξίζει λοιπόν να επισκεφτείτε το νησί της Νάξου ακόμα και τον Σεπτέμβριο και σίγουρα θα πεισθείτε ότι είναι ο καλύτερος μήνας για ξεκούραστες και απολαυστικές διακοπές!
Πρέπει να έρθετε διακοπές τον Σεπτέμβριο!
Οι καθαρές και γαλήνιες ακτές, τα γραφικά χωριά με τους συχνούς επισκέπτες τους, τα όμορφα τοπία του νησιού, οι παραδοσιακές ταβέρνες και οι οργανωμένες παραλίες με beachbar, είναι από τους σημαντικούς λόγους για να αποφασίσετε να κάνετε την εκδρομή σας αυτόν τον μήνα.
Για τους επισκέπτες, η Νάξος τον Σεπτέμβριο είναι ένας προορισμός χαλάρωσης, με πολλές επιλογές για να απολαύσουν τις διακοπές τους, χωρίς την πολυκοσμία του Αυγούστου.
Μπορούν να απολαύσουν τις παραλίες, τη θάλασσα, τα σπορ, το φαγητό και τις εξορμήσεις στο νησί με λιγότερο κόστος και καλύτερη ποιότητα.
Σίγουρα οι τιμές έχουν εξομαλυνθεί σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες και η ποιότητα είναι καλύτερη. Όσο λιγότερος είναι ο κόσμος, τόσο καλύτερη είναι η εξυπηρέτηση.
Εκτός από τις ομορφιές του νησιού, τον Σεπτέμβριο διοργανώνονται και διάφορες εκδηλώσεις. Η πιο γνωστή είναι η Γιορτή της Πατάτας που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Η Νάξος φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητα της πατάτας. Η γη της Νάξου είναι εξαιρετικά εύφορη και οι καλλιέργειες λαχανικών ευδοκιμούν.
Η Νάξος έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία και καλής ποιότητας πρώτες ύλες.
Έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς και ως γαστρονομικός παράδεισος!

Επισκεφθείτε τη Νάξο τον Σεπτέμβριο, όπου οι τιμές είναι πιο προσιτές, το καλοκαίρι είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και η διασκέδαση συνεχίζεται!

Έχει αέρα στη Νάξο τον Σεπτέμβριο;

Στις Κυκλάδες φυσάει πάντα, ακόμα και τους πιο καλοκαιρινούς μήνες.
Είμαστε τα νησιά του ανέμου και αυτό είναι γνωστό.
Φυσικά, η ατμόσφαιρα δεν είναι κρύα. Η θάλασσα είναισε πολύ καλή θερμοκρασία τις περισσότερες μέρες του Σεπτεμβρίου.
Συνήθως τέλη Αυγούστου πνέουν δυνατοί άνεμοι την ημέρα, ενώ οι άνεμοι ησυχάζουν το βράδυ. Αυτό το καιρικό φαινόμενο ονομάζεται «Μελτέμι»
Μετά το τέλος Αυγούστου η ατμόσφαιρα αλλάζει και αυτό το νιώθουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που μένουν στο νησί και καταλαβαίνουν τη διαφορά.
Τις περισσότερες μέρες του Σεπτεμβρίου ο καιρός είναι πιο ήρεμος, δεν φυσάει τόσο πολύ, όπως στα τέλη Αυγούστου.
Φυσικά, ο καιρός δεν μπορεί ποτέ να είναι σταθερός. Υπάρχουν διακυμάνσεις στον καιρό και αυτό είναι λογικό και ανεξέλεγκτο.
Γενικά, τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχουν μερικές μέρες με αέρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για τις διακοπές σας, καθώς δεν κάνει κρύο και υπάρχει ηλιοφάνεια!

Νάξος, καιρός και θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος είναι φθινοπωρινός μήνας.
Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο καιρός δεν μπορεί να είναι πάντα καθαρός και ζεστός.
Θα υπάρξουν μέρες που θα είναι καλοκαίρι, θα υπάρξουν μέρες φθινοπώρου με λίγο περισσότερο αεράκι.
Πολλοί θα διστάσουν να κάνουν τις διακοπές τους τον Σεπτέμβριο, νομίζοντας ότι ο καιρός θα είναι άστατος.
Αλλά κάνουν λάθος! Ο καιρός τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι δροσερός, όχι πολύ ζεστός αλλά ούτε και κρύος. Ιδανικές θερμοκρασίες για να απολαύσουν τη θάλασσα, το ταξίδι τους χωρίς την αφόρητη ζέστη των 2 προηγούμενων μηνών.
Ο καιρός τον Σεπτέμβριο είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 24 – 27 βαθμούς.
Αν έπρεπε να περιγράψουμε τον καιρό αυτού του μήνα με 2 λέξεις, θα ήταν ο
“Γλυκός Σεπτέμβρης!”

Η Νάξος είναι ανοιχτή τον Σεπτέμβριο; Θα είναι ακόμα όλα ανοιχτά;

Στο νησί της Νάξου το καλοκαίρι δεν σταματά τον Αύγουστο.
Ο Σεπτέμβριος θεωρείται η συνέχεια του καλοκαιριού. Η καλοκαιρινή σεζόν συνεχίζεται και ο τουρισμός δεν σταματά.
Όλα λειτουργούν τέλεια, με καλύτερη ποιότητα εξυπηρέτησης.
Τα μαγαζιά εξακολουθούν να έχουν το καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας, οι ταβέρνες σας υποδέχονται θερμά, απαλλαγμένες από την πίεση της δουλειάς και όλαθυμίζουνότι το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα!
Όλα λειτουργούν κανονικά, ακόμα και οι πιο μικρές ταβέρνες στα γραφικά χωριά του νησιού. Αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο από μια αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και να επισκεφτείτε τα μικρά γραφικά χωριουδάκια με τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες με τις σπιτικές λιχουδιές!
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι υποδέχονται τον κόσμο ως συνήθως.
Η Νάξος έχει πολλές ομορφιές που αξίζει να εξερευνήσετε. Υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ της πεδινής και της ορεινής πλευράς του νησιού.
Σε αυτό το νησί, θα βρείτε καλά οργανωμένες παραλίες, μικρούς κολπίσκους για ήρεμες στιγμές και εξωτικές παραλίες, όπως η παραλία της Χαβάης και η παραλία του Πάνορμου στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.
Ενώ, στην ορεινή πλευρά του νησιού, θα βρείτε μικρούς επίγειους παραδείσους!
Υπάρχουν μικρές κοιλάδες με τρεχούμενα νερά, ανθισμένα λουλούδια και δέντρα, καταρράκτες και ψηλά βουνά, με πιο διάσημο το όρος Ζα, με ύψος 1004 μέτρα.
Με λίγα λόγια, είναι ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα, βουνό, και θάλασσα σε αρμονία!

Στη Χώρα της Νάξου, μπορείτε να βρείτε καταστήματα, μπαρ με θέα στο λιμάνι και εστιατόρια που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Η εμβληματική Πορτάρα (Ναός του Απόλλωνα) είναι σημείο συνάντησης πολλών επισκεπτών κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Το ηλιοβασίλεμα από εκεί είναι απίστευτο. Πολλοί ενδιαφέρονται να το δουν και να το φωτογραφίσουν.
Πολύς κόσμος μαζεύεται στην παλιά πόλη του νησιού με τα μικρά γραφικά σοκάκια.
Στην κορυφή βρίσκεται το κάστρο, λίγο πιο πέρα η Σχολή Ουρσουλινών, η καθολική εκκλησία και όμορφες παραδοσιακές γωνιές, μικρές γειτονιές με πολλές γλάστρες και λουλούδια, δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση.
Στη Νάξο έχετε τη δυνατότητα ακόμα και τον Σεπτέμβριο να πάτε εκδρομή με ιστιοπλοϊκά καραβάκια!
Διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές με ιστιοπλοϊκά στη νότια πλευρά του νησιού, που είναι δυσπρόσιτη με αυτοκίνητο, αλλά και στις μικρές Κυκλάδες.
Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα και παραδεισένια νερά των Κουφονησίου, ενώ μπορούν να κάνουν κατάδυση και στη Σπηλιά της Ρίνας.
Σίγουρα, θα ζήσουν μια απίστευτη εμπειρία!

Η Νάξος έχει κόσμο τον Σεπτέμβριο;

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικότερος μήνας για διακοπές στη Νάξο!
Η κατάσταση στο νησί είναι αυτό που χρειάζεται ο επισκέπτης για να απολαύσει τις διακοπές του.
Υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος στο νησί, που δίνει μια αίσθηση ζωντάνιας και την χαρά ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και σας περιμένει να το ζήσετε!
Θα συναντήσετε ακόμα κόσμο σε όλα τα μέρη του νησιού, σε παραλίες, σε χωριά, σε εστιατόρια και μπαρ. Υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά!
Υπάρχει ακόμα δουλειά για τους επιχειρηματίες του νησιού, αλλά ήσυχα, χωρίς άγχος, και με καλύτερες επιδόσεις στην εξυπηρέτηση.
Δεν υπάρχει τόσος συνωστισμός όσο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που συχνά κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να καθίσει άνετα στην παραλία, να βρει τραπέζι σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ, να βρει διαθεσιμότητα και καλή τιμή για ενοικίαση αυτοκινήτου.
Όλα είναι πολύ πιο εύκολα, φθηνότερα, και με άψογη εξυπηρέτηση!

Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα τραπέζι εύκολα ακόμα και στα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ, όπου τους κύριους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος) χρειάζεται να κάνετε κράτηση και μερικές φορές με ελάχιστη κατανάλωση για να βρείτε τραπέζι κοντά στη θάλασσα ή με θέα στη θάλασσα.
Κυρίως οι επισκέπτες είναι ζευγάρια, και λίγες οικογένειες αφού έχουν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις των μαθητών.
Εν ολίγοις, υπάρχει τόσος κόσμος όσο χρειάζεται και όλα λειτουργούν κανονικά, όπως πρέπει!

Μπορείτε να κολυμπήσετε στη Νάξο τον Σεπτέμβριο;

Οι ηλιόλουστες μέρες είναι αρκετές και η θάλασσα είναι ήρεμη και ζεστή. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 23 βαθμοί.
Οι άνθρωποι που επισκέπτονται το νησί σε τακτά χρονικά διαστήματα επιβεβαιώνουν ότι τον Σεπτέμβριο η θάλασσα είναι ακόμα πιο ζεστή από τον Αύγουστο.
Τις περισσότερες μέρες του μήνα η θάλασσα είναι ήρεμη, και ένα απαλό αεράκι δημιουργεί μια δροσερή αίσθηση.
Συνήθως, τον Σεπτέμβριο οι άνεμοι είναι βόρειοι και αυτό κάνει τη θάλασσα πεντακάθαρη και δροσερή, ιδανική για κολύμπι!
ΟΙ ατελείωτες παραλίες με καταγάλανα νερά και αφράτη αμμουδιά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους επισκέπτες του νησιού.
Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες του νησιού, να απολαύσετε το ποτό σας, ακόμη και μερικά σνακ ή ένα γεύμα από τα οργανωμένα Beachbars.
Σε περίπτωση που φυσάει, μπορείτε να το διασκεδάσετε κάνοντας Windsurfing σε διάφορες καλά οργανωμένες παραλίες.
Υπάρχουν επαγγελματίες θαλάσσιων σπορ που μπορούν να σας παρέχουν εξοπλισμό αλλά και να σας επιβλέπουν.
Υπάρχουν τμήματα αρχαρίων, για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ για πρώτη φορά.
Είναι μια υπέροχη δραστηριότητα που μπορείτε να βρείτε στο νησί της Νάξου και αξίζει να τη ζήσετε!
Η θάλασσα είναι μαγευτική τον Σεπτέμβριο, οι δραστηριότητες και οι δυνατότητες σε αυτό το νησί είναι πολλές. Στο νησί της Νάξου, οι επισκέπτες έχουν όλα όσα χρειάζονται για να περάσουν αξέχαστες διακοπές τον Σεπτέμβριο!

Comments are disabled.

Καλέστε μας τώρα